Излезе от печат книгата „Записки по православна християнска етика” на свещ. Йоан Карамихалев

Версия за печатВерсия за печат
Автор: 
Православна младеж

Излезе от печат новата книга на свещ. Йоан Карамихалев „Записки по православна християнска етика”. Тя е плод на многогодишната преподавателска дейност на автора в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. За първи път „Записките”, по които отец Карамихалев преподава християнска етика в Семинарията, са издадени през 1993 г. В последствие, за нуждите на учениците и студентите от богословските училища, са правени многократни допечатки на помагалото. Настоящето издание е преработено и допълнено с нови източници и нови, актуални теми като: екология, различни проблеми на биоетиката в християнско осветление.


В предговора към книгата, написан от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, се казва: „Настоящият труд „Записки по православна християнска етика” от свещеник Йоан Карамихалев е истински пътеводител под знака на Христовата светлина за търсещия извора на вечния живот съвременен човек. Тази книга е предназначена за духовните ни учебни заведения, но доколкото всеки е призован да се учи от мъдростта на вечните библейски слова: в дните си да придобие мъдро сърце (Пс. 89:12), по думите на Псалмопевеца, е достъпна и препоръчителна за всеки търсещ истината читател”.


Книгата може да бъде намерена в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", както и в столичните храмове „Св. Неделя”, „Св. София”, „Покров Богородичен”, „Св. Николай” (руската църква),  "Св. Андрей", в православната книжарница на ул. „Бенковски” № 9 и в църковния магазин на ул. „Цар Самуил” № 111, в Рилския манастир, в бургаските храмове "Св. Кирил и Методий" и "Св. Богородица", в Поморийския манастир и във варненския храм "Св. арх. Михаил".


За заявки – тел. 0887935846; 0889420669.