Среща на Православна младеж и Младежки православен център „Чисти сърца”, Смолян, 09-10 юни 2012

Версия за печатВерсия за печат
С отец Васил пред храм "Свети Николай Чудотворец" в Смолян

На 09 и 10 юни група от Православна младеж се срещна с Младежкия православен център „Чисти сърца" в Смолян. Повод за гостуването беше празникът „Възхвала на детското творчество" състоял се пред храм „Св. Висарион Смоленски", като в него участваха не само деца от Смолян, а и от общината. В съботата на празника бяха и деца от Арда, Търън и Момчиловци, както и деца-членове на Съюза на инвалидите, със свои талантливи изпълнения.

Следобед групата от Православна младеж се запозна с дейността на библиотеката при храма, както и се срещна с децата и младежите от „Чисти сърца", и с техните ръководители, в залата на неделното училище в храма.

Привечер младежите гостуваха на част от своите домакини в Момчиловци. Край околните му хълмове като в "огнен кръг" са разположени 24 добре поддържани параклиса. Сгушено в зелената борова гора, от южната страна на връх Св. Илия, се намира "Аязмото" - където мнозина вярващи са получили изцелението си.

Вечерта премина задушевно в разкази за работата на Младежкия православен център "Чисти сърца", за съдействието оказвано от много институции, за живота на село и за Родопите. Гостите не пропуснаха да опитат и местния кулинарен специалитет от картофи, наречен пататник.

Сутринта в неделя младежите и техни домакини бяха на службата в храм "Свети Николай Чудотворец" в Смолян, а около обед отпътуваха за Бачковския манастир, Асеновград и София.


.

Снимки от детския празник пред храм „Св. Висарион Смоленски":

.

Снимки: Младежки православен център "Чисти сърца" и Православна младеж.
http://www.chistisartsa.smolyandnes.com/