Младежки срещи

За невидимия мост между православните младежи от България и Украйна

Автор: 
Митко Иванов

В този разказ ще научите за неочаквано стечение на обстоятелствата и за поредица от случки и събития в живота на група православни младежи. Ще разберете и как това доведе до организирането на необичаен концерт в София, чиито изпълнител се оказа бесарабска българка от Украйна.

Младежка среща на 21 юни 2012

В четвъртък от 18:30 часа на втория етаж на енорийския център "Св. Горазд" се проведе младежката среща, гост на която беше Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, както и представители на синодалния Културно-просветен отдел на БПЦ.

Младежка среща на 14 юни 2012

Поредната младежка среща се състоя в четвъртък от 20:00 в енорийския център "Св. Горазд" на храм "Св. Седмочисленици". Гост беше отец Николай Георгиев, който от много години служи на хората, лишени от свобода (председател е на Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода).

Тема на срещата бе "Затворническото служение и помирение чрез Христа".

Среща на Православна младеж и Младежки православен център „Чисти сърца”, Смолян, 09-10 юни 2012

На 09 и 10 юни група от Православна младеж се срещна с Младежкия православен център „Чисти сърца" в Смолян. Повод за гостуването беше празникът „Възхвала на детското творчество" състоял се пред храм „Св. Висарион Смоленски", като в него участваха не само деца от Смолян, а и от общината. В съботата на празника бяха и деца от Арда, Търън и Момчиловци, както и деца-членове на Съюза на инвалидите, със свои талантливи изпълнения.

Бе представена новата книга „СУЕВЕРИЯ СРЕД ДНЕШНИТЕ ХРИСТИЯНИ“ + аудиозапис

Автор: 
Александра Карамихалева

На 1 юни (петък) в Енорийския център "Св. Горазд" към храм "Св. Седмочисленици" бе представена новата книга на йеромонасите Висарион (Зографски) и Йоан (Филипов) - "Суеверието на днешните християни". За представянето на интригуващата книга се бяха събрали младежите при енорийския сайт „Православна младеж” на храм „Св. София” и много гости от цяла София.

Втора годишнина от началото на младежките срещи

Автор: 
Православна младеж

На 14 май 2012 (понеделник) се навършиха две години от началото на младежките срещи. По този повод в храм "Св. София - Премъдрост Божия" се извърши благодарствен молебен.

 

Младежка среща на 19 април 2012

В четвъртък от 18:45 в енорийския център на храм „Св. Седмочисленици" се проведе младежка среща на тема "Възкресение Христово". Гост беше отец Стилиян Табаков от храм "Св. Св. Кирил и Методий".

Младежка среща на 05 април 2012

Поредната младежка среща се състоя в четвъртък от 18:45, на втория етаж в енорийския център „Св. Горазд" на храм „Св. Седмочисленици". Тема на срещата бе „Божията воля":

- Как постигам Божията воля в своя живот
- Свободната воля у човека
- Случайността на събитията

Младежка среща на 22 март 2012

За младежката на среща на 22 март 2012, свързана с месенето на просфори, можете да прочетете в страницата на енорийския център на храм „Св. Седмочисленици":
http://www.svsedmochislenitsi.com/bg/parish_center/view/56/