Покана за Трета национална младежка среща в Стара Загора

Версия за печатВерсия за печат
Автор: 
Православна младеж

На 16, 17 и 18 юни (петък, събота и неделя) младежкият православен център "Свето Благовещение" организира с благословението на Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприян Трета национална младежка православна среща в град Стара Загора.

Темата на срещата е посветена на християнската добродетел милосърдие. За тази цел е предвидено и посещение на социални центрове за възрастни хора и хора в неравностойно положение, за да донесем малко радост в тяхното ежедневие. След това всички участници ще се съберат в зала, в която ще дискутират преживяното и по този начин ще завърши работната част в първия ден. Ще има вечеря и свободно време за разходки и разговори.

Втори ден 17 юни потегляме за шипченски манастир "Рождество Христово", настаняване и обяд. Официалната част в този ден ще започне с лек преход по еко пътека, която завършва с чудесна поляна и панорамна гледка. Престоят ни там ще бъде съчетан с четене на любими откъси от духовна литература и всеки може по желание да сподели нещо интересно от своя път към Христос. Прибираме се към манастира в град Шипка и нощуваме там. А на третия ден ще присъстваме на Света божествена литургия в храма на самия манастир, с което се слага край на младежката среща.