За нас

Версия за печатВерсия за печат
"Дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях" (Матей 18:20)

Сайтът "Православна младеж" е пуснат официално в интернет в края на 2008 год. за Рождество Христово. Това е първият в България Православен младежки сайт. Той е създаден за слава Божия от група млади хора с любезното съдействие на свещенослужителите от храм "Св. София – Премъдрост Божия" в град София. Освен споменатите в екипа, за осъществяването на проекта участваха много хора, на които изказваме специални благодарности.

Мисия:

Да свидетелства за Христовата истина в едно общество, което все повече се отчуждава от Бога и да бъде алтернативно място за всички, които търсят Истината.


Основна цел:

Да разпространява и утвърждава Православната вяра, православния мироглед и начин на живот сред младите хора и да създаде у тях стремеж към следване на Христа Спасителя.


Специфични цели:

1. Създаване на интернет пространство на православните млади хора, където те да могат да се запознават, да общуват, да разменят идеи и да имат възможност да публикуват свои материали.
2. Създаване у младите хора на гражданска православна позиция по различни съвременни проблеми.
3. Все повече млади хора да участват в църковните богослужения.
4. Създаване и поддържане на връзки с православни младежки организации в страната и чужбина.

Редакционен екип | Технически екип


Следваща »

 

Протоиерей Ангел Ангелов

Свещеноиконом Ангел Ангелов

Завършил Богословския факултет в София през 1996 г. От 1996 г. до 2003 г. е хоноруван асистент по Християнска философия в същия факултет. От 2001 г. до 2002 г. е на богословска специализация в старокатолическия богословски факултет на университета в Берн, Швейцария. През 1997 г. е ръкоположен за свещеник. От края на юли 2004 г. е предстоятел на старинния столичен храм "Св. София – Премъдрост Божия". Говорител на Шестия Църковно-народен събор. Понастоящем протосингел на Софийската св. митрополия

Свещеник Йоан Карамихалев

Протоиерей Йоан Карамихалев

Завършил Духовната академия /сега Богословски факултет/ в София през 1986 г. Специализирал в Източно-църковния институт и в Университета в Регенсбург, Германия. Дългогодишен преподавател по Омилетика и Християнска етика в Софийската духовна семинария "Св. Иоан Рилски" и Богословския факултет при СУ "Св. Климент Охридски". Свещенослужител от 2001 г. Започва служението си в столичния храм "Св. Андрей Първозвани", а по-късно става свещенослужител в старинния храм "Св. София – Премъдрост Божия". Съставител на учебното помагало "Записки по православна  християнска етика" /1993, 2010 г./, автор на книгите "Паралелни монолози" /1997 г./ , "Изкачване на Тавор" /2006 г./ и "Трохите от пейзажа" /2009 г./, и на статии, проповеди и лирика, публикувани в църковния и светския печат. С интереси към омилетичното творчество и нравственото богословие.

 

Александра Карамихалева

Александра Карамихалева

Сред основателите е на сайта "Православна младеж" и негов главен редактор.
Завършила Богословие в Софийския университет и История в същия университет. През 2002 г. постъпва на работа в Синодално издателство на БПЦ като редактор на официоза на БПЦ "Църковен вестник", а от 2011 г. е и негов главен редактор. С откриването на Официалния сайт на БПЦ през 2009 г. на нея Св. Синод възлага организацията и администрираннето на новинарския отдел при сайта. От 1 юли 2013 г. оглавява новооснования Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ. Автор на книгите "През очите на вярата" и "Като живи камъни", на много статии, представящи православния светоглед върху различни проблеми, с които се сблъсква съвременния човек, както и на материали, отразяващи живота на Църквата и отделни нейни представители. С изявени интереси към християнската етика, антропология и аскетика.

 

Д-р Росица Колева

Д-р Росица Колева

Доктор по руска литература, журналист и автор на повече от 20 статии в областта на литературознанието и богословието, главен редактор на информационния портал „Всемирното Православие” www.globalorthodoxy.com . Предстои издаването на книга, посветена на проблематиката на словото, културата и литературата. Д-р Колева притежава преподавателски и мениджърски опит в областта на образованието и на обучението в администрацията.

 

Матей Тенев

Матей Тенев

Роден в град Кърджали. В момента е студент по богословие в Православен богословски институт "Св. Сергий" в Париж.
Любими занимания: баскетбол, плуване, езици.
Интереси: култура, пътешествия, поклонничество, православно западно пеене, икуменизъм.