Представяне на книгата „Посъветвай ме, отче!” в гр. София

Версия за печатВерсия за печат
Автор: 
Архангел БГ

На 30 септември (петък) 2016 г  от 18:30 часа в в аулата на Богословския факултет на СУ, пл."Св. Неделя" № 19 ще се състои представянето на книгата „Посъветвай ме, отче“ с участието на свещеноиконом Василий Шаган, редактор на българското издание, и един от преводачите – Борислав Аврамов.

Какво е човешкото призвание на земята? Какво представлява милосърдието? Как да се противопоставим на гордостта? Какво иска от нас Господ и кое дело е най-важно за християнина? Отговор на тези и други въпроси и недоумения от християнското ежедневие дава новата книга „Посъветвай ме, отче!”, съвместно издание на Духовно-просветен център „Свети Архангел Михаил” на Варненска  и Великопреславска митрополия и Издателско-информационна къща „Светигора” на Черногорска и Приморска митрополия.

Книгата излиза за първи път на български език. Това се случва с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и Черногорския и Приморски Митрополит Амфилохий. В началото на септември тя беше представена на Седмицата на православната книга във Варна и предизвика голям интерес сред вярващите читатели. По думите на отец Радомир Никчевич от ИИК „Светигора”, това е една много търсена книга, претърпяла няколко издания на сръбски език в голям тираж, като всеки път съдържанието й се допълва с нови въпроси и отговори. Нейната популярност се дължи на факта, че тя напомня на съвременния православен християнин да се моли непрестанно на Бога, да бди над себе си, за да победи своите вътрешни врагове, своя стар човек, да обнови сърцето и чувствата си, изучавайки духовното наследство, грижливо събрано в този сборник. Привеждайки голям брой разнообразни въпроси и отговори, се излагат мислите и поуките на известни старци и подвижници, както от древността, така и от наши дни, въз основа на техния духовен опит и благодатен дар.