ПРЕДСТОЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГА НА РУСКИЯ ПАТРИАРХ КИРИЛ

Версия за печатВерсия за печат

На 26 февруари от 18 часа в Руския културно-информационен център, ул. Шипка” 34 ще се състои представяне на книгата на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия Патриарх Кирил „Мисли за всеки ден от годината”. Преводът на български език е дело на иконом Йоан Карамихалев, свещенослужител в старинния столичен храм „Св. София”. Изданието съдържа откъси от проповеди, научни статии, доклади, изказвания, книги, интервюта на Патриарх Кирил, обхващащи повече от 35 години от неговото пастирско служение и богословско творчество – от 1980 до 2016 година и представя Предстоятеля на най-многочислената Православна Църква не само като архипастир, притежаващ дълбок духовен опит, енциклопедични познания и уникална харизма на проповедник, но и като мислител, засягащ актуални проблеми на съвременната действителност.

Книгата се издава от подворието на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил по повод предстоящото пристигане в България на предстоятеля на Руската православна църква.

 

След представянето на книгата ще бъде изнесен концерт на Синодалния хор на Московската Патриаршия.

Събитието се организира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и Светия Синод на БПЦ от храма-подворие "Св. Николай Мирликийски" в София под патронажа на Министерството на културата на Руската федерация и Посолството на Руската федерация в България.