Книгата „Православният път“ на митрополит Калистос Уеър ще бъде представена в Русе на 20 април 2015 г.

Версия за печатВерсия за печат

"Християнството е повече от теория за вселената, повече от учение, записано на хартия. То е път, по който пътуваме - пътят на живота, в най-дълбокия и всеобхватен смисъл на думата..."
Диоклийски митрополит Калистос (Уеър)

На 20 април в Русе ще бъде представено българското издание на емблематичната книга „Православният път" на Диоклийския митрополит Калистос (изд. "Омофор"). Събитието ще се проведе в зала "Култура" (ул. "Цариброд" 3, срещу ТВ-центъра) от 18 ч.

Православният път" е книга, насочена както към онзи, който вече е навлязъл в православното учение, така и към всеки духовно търсещ човек, който иска да разбере повече за посланията на православната вяра.

Митрополит Калистос (Тимоти Уеър) е един от най-известните и авторитетни имена в православието днес. „Митрополит Калистос съчетава по блестящ начин църковното служение на висш йерарх на Православната църква (към Вселенската патриаршия) с академичната и преподавателска работа в едни от най-престижните висши школи в света, където е търсен лектор и днес. В цялата си академична и популяризаторска дейност митрополит Калистос се отличава с изключителния дар да свидетелства за православното християнство на естествен и разбираем съвременен език, да излага с достъпно слово дълбоки богословски истини", отбелязва за автора богословът доц. д-р Димитър Попмаринов.


Книгата ще бъде представена от нейния редактор доц. д-р Мариян Стоядинов -преподавател по догматическо богословие и зам.-декан на Православния богословски факултет на Великотърновския университет.

 

http://www.pravoslavie.bg/България/книгата-православният-път-на-митр-3/

Източник: 
Православие.БГ