На 20 октомври 2015 в Книжен център Greenwich в София ще се състои премиерата на новата книга на Ивинела Самуилова "Гатанки от небето"

Версия за печатВерсия за печат

Издателска къща ХЕРМЕС има удоволствието да Ви покани на премиерата на „Гатанки от небето"

Броени дни след излизането на „Гатанки от небето" - новата книга на Ивинела Самуилова, ще се състои премиерата в София. Заповядайте на 20-ти октомври 2015 г. (вторник) в Книжен център Greenwich от 18,30 ч.

С притчи, забавни истории и истински случки, в познатия на читателите духовит стил, но и с дълбоко разбиране, Ивинела Самуилова отново ни провокира да прогледнем за чудото на живота. Целта й е да ни покаже как мъдрите послания на християнската вяра могат да бъдат реално прилагани в ежедневието ни, така че в него да има повече смисъл, радост и любов.

В книгата ще откриете 55 вдъхновяващи истории за истински ценното в живота. За стремежите на сърцето ни, за отношенията в семейството, за смисъла на страданието. За благодарността и прошката, за идеалите и талантите, за вярата и надеждата...

Но най-важното, тази книга ще ни помогне да почувстваме, че във всички изпитания в живота не сме сами. И може би за пръв път ще усетим ласкавата прегръдка на Бог.

Заповядайте на премиерата на „Гатанки от небето" от Ивинела Самуилова
20 октомври 2015 (вторник) от 18,30 ч.
Книжен център Greenwich
Очакваме Ви!

----------------------------------------------------------------------
Случило се веднъж свещеник и сапунджия да вървят заедно.

- Каква е тази твоя вяра? - попитал сапунджията. - Я виж хората колко са нещастни, как едва се справят с проблемите си. Ако има Бог, защо всичко е толкова лошо?

Свещеникът не отговорил нищо. Продължили те пътя си и след малко видели в калта да играе детенце. То било мръсно от главата до петите. Тогава свещеникът се обърнал към сапунджията:

- Нали казваш, че сапунът отмива всякаква мръсотия? Я виж това дете колко е изцапано! Сигурен ли си, че сапунът помага?

- Е! - възразил сапунджията. - Сапунът не може да помогне, ако не се ползва...

- И при нас е така - отвърнал отецът. - Вярата не помага, ако не я използваш всеки ден и всяка ситуация от живота си.

С притчи, забавни истории и истински случки, в познатия на читателите духовит стил, но и с дълбоко разбиране, Ивинела Самуилова отново ни провокира да прогледнем за чудото на живота. За да открием как мъдрите послания на християнската вяра могат да бъдат реално прилагани в ежедневието ни, така че в него да има повече смисъл, радост и любов.

----------------------------------------------------------------------

http://hermesbooks.com/novini/на-20-октомври-в-книжен-център-greenwich-ще-се-със/

http://bookshop.bg/bg/knigi/hudojestveni-izdanija/syvremenna-bylgarska-literatura/gatanki-ot-nebeto-30758

Източник: 
ИК "Хермес"