ЗНАЧЕНИЕТО НА КРЪСТА В ПОСЛАНИЕТО ДО ГАЛАТЯНИ - лекция от поредицата "Книгата на книгите", на 29 октомври 2015 г. в ателие-книжарница "Къща за птици", София

Версия за печатВерсия за печат

О, неразумни галатяни! Кой ви омая, та вече се не покорявате на истината вие, пред очите на които Иисус Христос бе изобразен така, като да бе разпнат помежду ви?" (Гал. 3:1)

Вече превърналата се в традиционна инициатива на фондация "Покров Богородичен" - поредицата беседи „Книгата на книгите", продължава да ви среща с едни от най-утвърдените преподаватели по библеистика в България.

През октомври библейската среща ще бъде посветена на Посланието до галатяни на св. ап. Павел. В тълкуванието си св. Йоан Златоуст определя това новозаветно послание като изпълнено с голям гняв и същевременно с голяма мъдрост.

Ти пък забележи как апостолът, като оставил небето, земята, морето и всичко друго, проповядвал Христовата сила, като навсякъде прославял (само) кръста", казва още за свети апостол Павел и неговото послание св. Йоан Златоуст. Във фокуса на октомврийската беседа ще бъде поставена именно темата за Кръста в Посланието до галатяни. На вашите въпроси ще отговаря лекторът отец д-р Теодор Стойчев - хоноруван преподавател по Нов Завет в Шуменския университет и автор на книгата „Значението на кръста Христов в Посланието на св. апостол Павел до галатяни".
Очакваме ви!

Лектор
Протойерей Теодор Стойчев е роден през 1973 г. в Русе. Свещеник е в храмовете „Св. Атанасий Велики" и „Успение на Пресвета Богородица" във Варна, преподавател по Нов Завет в Шуменския университет. Доктор е по богословие с дисертация в областта на Свещеното Писание на Новия Завет. Автор е на книгите: „Значението на кръста Христов в Посланието на св. апостол Павел до галатяни", „Богословие на Новия Завет" и „Богословие на просперитета".

http://m.facebook.com/events/128388967517774

---------------------------------------------------------------------------
Ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
http://www.bgmaps.com/link/3464E3848EF6200DF05F94DD97FB3A98
29 октомври 2015 г. (четвъртък), 18:30 ч.
http://www.foreca.com/Bulgaria/Sofia?details=20151029

---------------------------------------------------------------------------

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=0yMumIn3J5Q

 

Източник: 
Ателие-книжарница "Къща за птици", София