Библейска беседа “Живата връзка между Предание и Писание”, на 23 октомври 2017 в ателие-книжарница "Къща за птици" в София

Версия за печатВерсия за печат

"Има и много други работи, които извърши Иисус и за които, ако би се писало подробно, чини ми се, и цял свят не би побрал написаните книги." (Йоан 21:25)

Фондация „Покров Богородичен" отправя покана към столичани за първата за есенно-зимния сезон беседа от поредицата срещи „Книгата на книгите".

Библейската беседа през октомври ще бъде посветена на една особено любопитна и съществена за православното учение тема - за живата връзка между Свещеното Писание и църковното Предание. Кое е първото - Писанието или Преданието, и кое от двете трябва да „слуша" християнинът - два въпроса, които често изникват в дискусии и спорове най-вече между православни и протестанти. Православната гледна точка по тези проблеми ще даде доц. д-р Димитър Попмаринов, преподавател по Стар Завет в Православния богословски факултет на Великотърновския университет. „Църковното предание е непосредствено обвързано със Свещеното Писание. Във вероизповедта на Църквата те са неделимо цяло и осветляването на тези вътрешни взаимовръзки са особено важни за тяхното разбиране", казва самият доц. Попмаринов.

Същата вечер, непосредствено след беседата, ще се състои и Връчването на наградите от Национален конкурс за есе „Вечната книга и ние". Първият по рода си конкурс за есе, посветен на Библията, се организира по инициатива на Православие.БГ и Библейската библиотека на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски".

След обявяването на наградените участници, всички отличени есета ще бъдат публикувани на сайта Православие.БГ.

Очакваме ви!

---------------------------------------------------------------------------

https://www.pravoslavie.bg/България/библейска-беседа-и-връчване-на-наград/

Ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
http://www.bgmaps.com/link/3464E3848EF6200DF05F94DD97FB3A98  
23 октомври 2017 г. (понеделник), 18:30 ч.
http://www.foreca.com/Bulgaria/Sofia?details=20171023

 

 

Източник: 
Православие.БГ