СЛОВО НА ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК

Версия за печатВерсия за печат
Автор: 
СЛОВО НА ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК

Поздравявам всички вас, братя и сестри, с Велики Четвъртък! Причастниците поздравявам с приемането на Светите Христови Тайни!

Нека винаги помним, че Господ ни дава възможност да се съединим с Него в Тайнството. Всеки път, когато се причастяваме със Светите Христови Тайни, ние присъстваме у Христа на Неговата Тайна Вечеря. Всеки път, когато в нас се разгаря желание да се съединим с Бога, да застанем сред Неговите ученици, трябва да пристъпваме към Светата Чаша. Трябва да дръзваме да пристъпим към причастието, оплаквайки своя грях и своето недостойнство, съзнавайки, че от всички грешници, които са били и са на земята, лично аз съм най-първият, за което ние и свидетелстваме винаги пред Светата Чаша.

Да оставим всяко осъждане, нехайство, немара, роптание срещу живота и ненавист към другите хора. Нека помним, че колкото и слаби и немощни да сме, Христос е дошъл в този свят заради нас и в тези мигове Той отново се разпъва за нас. Неговата Божествена Кръв умива греховете на всички, които пристъпват към Него с покаяние и искрено просят опрощение на греховете си.

Желая на всички ни в тези свети дни да получим истинско духовно очистване и да се съединим с Христос Разпнатия, с Христос Възкръсналия. Господ да пази всички вас!

 

 

 

Превод: Иконом Йоан Карамихалев

 


Източник: 
www.tatmitropolia.ru