Нова инициатива в район „Искър“ на София от 18 октомври 2015 г. - Неделни беседи

Версия за печатВерсия за печат

Невижданото бързо развитие на технологиите в съвременната информационна епоха, доведе до значителни промени в общуването между хората. Като че ли се сринаха редица морални и човешки ценности, които са в основата на просперитета на всяко общество. Никакви мерки на принуда, на контрол и на санкции не могат да решат проблемите с маргинализацията, интеграцията, бедността, престъпността, корупцията, убийствата и катастрофите по пътищата, развитието на честния бизнес и икономиката на страната, ако хората нямат морални ценности и възпитание да спазват правилата, да се уважават взаимно, да си помагат за постигане на общи национални цели.

Ние добре разбираме, че изграждането, поддържането и развитието на тези ценности е от изключителна важност за развитието на всяко общество. То не е по силите на една отделна организация. Може да се постигне с добре организирани, целенасочени и дълговременни усилия на възможно най-широк кръг от структури, организации и индивиди.

След предварително обсъждане и съгласуване със свещениците от храм „Св. преп. Наум Охридски", ръководството на ОКИ „Искър" и ние администрацията на район „Искър" - СО, решихме съвместно да организираме и осъществим инициативата Неделни беседи.

Целта на тази инициатива е осигуряване условия на уважавани лектори, за изнасяне на беседи по теми, свързани с изграждането и развитието на морални ценности. Привличане на възможно най-широк кръг от граждани на район „Искър", но с фокус към деца и младежи от района.

Организатори на инициативата са СО - район „Искър, храм „Св. преп. Наум Охридски", съвместно с ОКИ „Искър".

За сега беседите ще се провеждат един път месечно по различни теми.

Първата беседа ще се проведе на 18.10.2015 г. от 16.00 в камерната зала на читалище „Искър" на тема „Приятелството в съвременния свят".


http://www.bgmaps.com/link/ECA59313E2EAAC12EE0A7C458FE9A51D
http://www.foreca.com/Bulgaria/Sofia?details=20151018

Лектори: ик. Христо Пудин, свещ. Владимир Дойчев

http://raioniskar.bg/новини/2015/10/01/Нова%20инициатива%20в%20район%20„Искър"%20-%20Неделни%20беседи/262 

 

Източник: 
Столична община – район „Искър", храм „Св. преп. Наум Охридски“, съвместно с ОКИ „Искър“