Конкурс 2010

Вечността е за любещите души

С архиерейска богослужба старинният столичен храм, посветен на Божията Премъдрост - „Света София”, посрещна на 16 вечерта празника на св. мъченици София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов, който се чества и като празник на нашата столица. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим празничната вечерня с петохлебие в навечерието на празника бе оглавена от преосвещения Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит.

РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА ЗА ЕСЕ „ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ВЯРАТА” 2010

Автор: 
Православна младеж

Конкурсът за есе „През очите на вярата” 2010 завърши. Младежи от цялата страна споделиха своите мисли и чувства по темата „Вечността е за любящите души”. Изборът протече в две категории – награда на читателите на сайта и награда на журито.

Награди на журито:

Изберете вашия фаворит от конкурса за есе „През очите на вярата” 2010

Автор: 
Православна младеж

Уважаеми читатели на сайта „Православна младеж”! Предлагаме на вашето внимание избраните от журито на първия етап есета на участниците от конкурса за есе „През очите на вярата” 2010, които твориха по сложната, но красива тема „Вечността е за любящите души”.

ВЕЧНОСТТА Е ЗА ЛЮБЯЩИТЕ ДУШИ

1.89189
Your rating: None Average: 1.9 (37 votes)
Автор: 
Аделина Любомирова

Посветено на Бог и св. Богородица за благодарност…

ВЕЧНОСТТА Е ЗА ЛЮБЯЩИТЕ ДУШИ

2
Your rating: None Average: 2 (38 votes)
Автор: 
Анелия Панева

„Щастието не се крие високо в облаците, а ниско в тревата”

ВЕЧНОСТТА Е ЗА ЛЮБЯЩИТЕ ДУШИ

1.714285
Your rating: None Average: 1.7 (35 votes)
Автор: 
Анита Николова

Представи си свят без любов ! Дали той би могъл да съществува? Бихме ли могли да живеем , без да бъдем ръководени от някоя имагинерна сила , която ежедневно да ни движи напред ? Ако в природата стихиите са огън , въздух и вода  , то човекът е ръководен от една друга стихия , която и на 20 , и на 120 години не му дава мира. И тази неукротима сила се нарича любов . Тя осмисля живота ни, владее ни , не ни дава покой .

ВЕЧНОСТТА Е ЗА ЛЮБЯЩИТЕ ДУШИ

2.79554
Your rating: None Average: 2.8 (269 votes)
Автор: 
Анна Илиева

Най-важните неща в живота не са материални. Мечтата на всеки човек е да обича и да бъде обичан, да има на кого да се опре в трудни моменти, да знае, че има някой, на когото винаги да може да излее душата си.

ВЕЧНОСТТА Е ЗА ЛЮБЯЩИТЕ ДУШИ

2
Your rating: None Average: 2 (43 votes)
Автор: 
Анна Първанова

Вечността е за любящите души - да така, но защо?

ВЕЧНОСТТА Е ЗА ЛЮБЯЩИТЕ ДУШИ

2.799065
Your rating: None Average: 2.8 (214 votes)
Автор: 
Асен Андонов

Човекът... един безкраен океан от мисли, мечти и чувства. Океан, чието дъно няма край,  а повърхността е осеяна с бурни вълни, които могат да погубят всеки, дръзнал да се докосне до дълбоките му води.  И там... под повърхността, на дъното на океана, се крие най-скъпото съкровище на света, толкова красиво, че докосне ли го човек, няма как да не се промени, да промени целия си живот, че дори хората около него! Това е сърцето.

ВЕЧНОСТТА Е ЗА ЛЮБЯЩИТЕ ДУШИ

1.77778
Your rating: None Average: 1.8 (27 votes)
Автор: 
Борислав Бондоков

Когато става дума за живот във вечността се има в предвид безсмъртие на духа, състояние в което духа е константа, а времето, с неговия неспиращ ритъм, е без значение.